Projekt: AthenaPlus



O projektu AthenaPlus: AthenaPlus je mreža, osnovana u ožujku 2013, koja ima za cilj omogućavanje pristupa mrežama kulturne baštine, obogaćivanje metapodataka, poboljšanje višejezične terminologije, te prilagođavanje podataka korisnicima s različitim potrebama. Konzorcij Athene Plus sastoji se od ukupno 40 partnera iz 21 države članice. AthenaPlus je usko povezana s Europeana platformom pomoću koje koje će veliku količinu digitaliziranog kulturnog sadržaja učiniti dostupnim za korisnike.

Opis predmeta (Lijevo): Čipka na iglu izrađena je od bijelog lanenog konca s nizom malih geometrijskih elemenata, prevladava motiv romba, romboida i kruga, a složeni su u koncentrične krugove; na obrubu su jako naglašeni šiljati zubci. Godina nastanka 1927.

Opis predmeta (dolje): Prostirka (tablet) sastavljena od mnogokrake zvijezde u sredini i krstolikog oblika, oko kojeg su zvijezdasti motivi. Izrađena u tehnici na iglu (paški teg) od bijelog lanenog konca tt DMC. Ornamenti: stari geometrijiski oblici. Budak br. 672.