San o Ω


Sanjam, međutim mozak je aktivan i tijekom tog perioda mada se zbivanja mogu definirati kao iracionalna… a tek iracionalno, to je ono što je neovisno o razumu, što se zbiva bez sudjelovanja intelekta ili nije u skladu s razumskim načelima. O, da, "intelekt", on se označuje kao najviša ljudska spoznajna moć, zvana također razum ili um. 
Sada mi je lakše kada posložim sve te definicije kao misaone tekovine čovječanstva međutim i dalje me muči košmar kada pročitam:
San najpotpunije pomaže u proučavanju nesvjesnog i spoznavanju samog sebe. Spoznaja je najviša misaona djelatnost svijeta, poimanje zbilje koje se zasniva na čovjekovu iskustvu i mišljenju. 
Pod spoznajom obuhvaćeni su proces stjecanja znanja i sadržaj znanja, spoznavanje i spoznato.
Stani! Pretjeruješ… što te zapravo muči?
Kao i većinu, pandemija mi je postala noćna mora… ponovno sam došao u doticaj sa tim čudnim stvorenjem, mislim da ga nazivaju Ω. Ponestaju im slova grčkog alfabeta…
Ako inteligenciju možemo definirati kao sposobnost učenja i prilagodbe na nove situacije ispada da jedan virus, vidimo kolika mu je brza mogućnost mijenjanja i prilagodbe… inteligentan!? 
On je mala molekularna tvorevina koja u sebi sadrži nukleinsku kiselinu (RNA/DNA) kao genetski materijal - program, informaciju, hebe naše cjelokupno znanje stečeno vjekovima... cijeli naš obrambeni sustav... pa se nameće pitanje tko je inteligentniji?
Po svemu sudeći ON!
I tu dolazim do iracionalnog objašnjenja moje noćne more…
Možeš mirno nastaviti spavati i sanjati, glavu gore… i nemoj sada krenuti u propitkivanje ima li života u svemiru. Kreneš li tim smjerom nećeš mirno zaspati…
Zato svi gledamo u nebo i zvijezde kao nadu i spasenje jer ako pomislimo da pored makrosvijeta postoji i mikrosvijet pa tome pridodamo mantru "kako na nebu tako i na zemlji" i infantilnu pomisao: 
Što ako "ONI" dolaze iz mikro a ne makro-svijeta onda si stvarno…